Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο!


ΠΑΡΕΧΟΜΕΝEΣ ΥΠΗΡΕΣΙEΣ ΜΕΛΕΤΗΣ κ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ
- Μελέτη και σχεδιασμός διευθέτησης εσωτερικού χώρου .
- Μελέτη και σχεδιασμός περιβάλλοντος χώρου .
- Μελέτη και σχεδιασμός εξωτερικών όψεων .
(περιλαμβάνει χρώματα, υλικά, φωτισμό)
- Μελέτη χρωμάτων .
Αφόρα συνολική μελέτη χρωματολογίας χώρου, που στόχο έχει την χρωματική εναρμόνιση του συνόλου των στοιχείων που συνθέτουν τον χώρο. (δομικών στοιχείων, υλικών, επίπλων, υφασμάτων)
-Σχεδιασμός δαπέδων .
- Σχεδιασμός άνοψης .
(περιλαμβάνει ψευδοροφές, γυψοσανίδες κλπ)
- Μελέτη φωτισμού .
- Σχεδιασμός ΛΟΥΤΡΟΥ , WC/ΝΤΟΥΖ , WC .
- Σχεδιασμός επίπλου και ειδικές κατασκευές .
- Επιλογή διακοσμητικών .
- Επιλογή υφασμάτων/ χαλιών .
- Επιλογή επίπλων .


ΥΠΗΡΕΣΙΑ D-DESIGN (DISTANCE DESIGN)

To d-design είναι μια υπηρεσία που στόχο έχει την παροχή υπηρεσιών διακόσμησης εσωτερικών χώρων -από απόσταση- χωρίς να χρειαστεί δηλαδή να επισκεφτούμε εμείς τον χώρο σας, εξοικονομώντας χρόνο και χρήματα.

 

 

 


Πως λειτουργεί :

• εμείς χρειαζόμαστε ...
I. Μια ΚΑΤΟΨΗ του χώρου με τις διαστάσεις του. Στην κάτοψη πρέπει να είναι σημειωμένα και μετρημένα ολά τα στοιχεία που τον συνθέτουν, όπως πόρτες, παράθυρα, μπαλκονόπορτες, ντουλάπες, θερμαντικά σώματα, κολώνες, δοκάρια, οποιοδήποτε άλλο σταθερό σημείο. ***
II. φωτογραφίες του χώρου
III. ένα σημείωμα απο εσάς που να περιγράφει πως φαντάζεστε τον χώρο σας, το ύφος που θέλετε να έχει, τις ανάγκες που θέλετε αυτός να καλύπτει. Στο σημέιωμα αυτό μπορείτε να συμπεριλάβετε προτιμήσεις σε υλικά, χρώματα, αντικείμενα, ακόμα και φωτογραφίες χώρων που σας εμπνέουν.

• Στη συνέχεια και αφού έχουμε παραλάβει τα παραπάνω και έχουμε μια εικόνα του χωρου και των αναγκών σας, κλείνουμε ένα τηλεφωνικό ραντεβού για να συζητήσουμε τις σκέψεις μας και τυχόν απορίες.
• Έχοντας συμφωνήσει για το πως θα κινηθούμε, μετά απο 20 περίπου ημέρες θα παραλάβετε ολόκληρο το project του χώρου που περιλαμβάνει :
a. περιγραφή του concept με αιτιολόγηση των επιλογών που εχουν γίνει
b. κάτοψη του χώρου με όλες τις θέσεις των επίπλων και τις διαστάσεις τους
c. ένα MOODBOARD με τα προτεινόμενα προιόντα και υλικά
d. πλήρη προϋπολογισμό του project με το κόστος των προτεινόμενων προιόντων και των κατασκευών.
e. ενα αντιπροσωπευτικό φωτορεαλιστικό σχέδιο.

 

Συχνές Απορίες


• Πως θα μετρήσετε τον χώρο σας ;

Σε ένα φύλλο χαρτί μεγέθους Α4 σχεδιάζεται το περίγραμμα του χώρου που θέλετε να αποτυπώσετε με όλες του τις λεπτομέριες (εσοχές, προεξοχές). Ξεκινάτε από ένα σημείο ( καλό θα ήταν να ξεκινήσετε από την είσοδο του χωρου) μετράτε μέχρι το επόμενο και σημειώνετε στο χαρτί την διάσταση. (π.χ. απο την κάσα της πόρτας μέχρι την πρώτη γωνία που θα συναντήσετε , και μετά από εκεί μέχρι την επόμενη κ.ο.κ.). Στο τέλος μετράτε μια διαγώνιο του χώρου, και το συνολικό του ύψος. Στις μετρήσεις το μέτρο καλό είναι να εφάπτεται στον τοίχο ή στο πάτωμα .

• Ποιο είναι το κόστος μιας μελέτης ;

Στόχος κάθε μελέτης είναι να διερευνήσει τις δυνατότητες του χώρου σας με δύο τρόπους :
- ως αρχιτεκτονική μελέτη εσωτερικού χώρου. Διερευνά τη λειτουργία ενός χώρου, τον τρόπο που εντάσσονται οι ανάγκες σας μέσα σε αυτόν και το πως θα ικανοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
- ως μελέτη διακόσμησης ενός χώρου. Καθορίζει το ύφος ενός χώρου (κλασσικό, μοντέρνο, ρετρό, ρουστίκ κλπ), και τα στοιχεία με τα οποία αυτό θα αναδειχθεί καλύτερα (χρώματα, υλικά, υφάσματα, αντικείμενα..).
Με βάση τον διαχωρισμό αυτό, το κόστος εξαρτάται από τα στάδια που περιλαμβάνει μια μελέτη και το εμβαδόν του χώρου που έχει να καλύψει.

Παρακάτω υπάρχει ενδεικτικός τιμοκατάλογος του κόστους της μελέτης ανά εργασία.

Για την πληρέστερη όμως διευκρίνηση του, καλό θα ήταν να επικοινωνήσετε μαζί μας, να συζητήσουμε τις ανάγκες σας και να βρούμε την αποδοτικότερη λύση.


ΚΟΣΤΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ κ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

- Μελέτη και σχεδιασμός διευθέτησης εσωτερικού χώρου 4,00 € /m2
- Μελέτη και σχεδιασμός περιβάλλοντος χώρου 3,00 €/m2
- Μελέτη και σχεδιασμός εξωτερικών όψεων 3,00 €/m2
(περιλαμβάνει χρώματα, υλικά, φωτισμό)
- Μελέτη χρωμάτων 100,00 €/ χώρο ( για χώρους πάνω από 40 m2 + 2,00 €/ m2 )
Αφόρα συνολική μελέτη χρωματολογίας χώρου, που στόχο έχει την χρωματική εναρμόνιση του συνόλου των στοιχείων που συνθέτουν τον χώρο. (δομικών στοιχείων, υλικών, επίπλων, υφασμάτων)
- Σχεδιασμός δαπέδων 2,00 €/m2
- Σχεδιασμός άνοψης 3,00 €/m2
(περιλαμβάνει ψευδοροφές, γυψοσανίδες κλπ)
- Μελέτη φωτισμού 70,00 €/ χώρο (για χώρους πάνω από 40 m2 + 1,50 €/m2)
- Σχεδιασμός άνοψης 3,00 €/m2
(περιλαμβάνει ψευδοροφές, γυψοσανίδες κλπ)
- Μελέτη υδραυλικών εγκαταστάσεων 45 €/ χώρο (για χώρους πάνω από 40 m2 + 1,00 €/m2)
- Μελέτη ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων 80 €/ χώρο (για χώρους πάνω από 40 m2 + 1,50 €/m2)
- Σχεδιασμός ΛΟΥΤΡΟΥ 250 €/ χώρο *
- Σχεδιασμός WC/ΝΤΟΥΖ 180 €/ χώρο*
- Σχεδιασμός WC 120 €/ χώρο * **
- Σχεδιασμός επίπλου και ειδικές κατασκευές κατόπιν ειδικής συμφωνίας.
- Επιλογή διακοσμητικών
• βάσει έρευνας αγοράς 60 €/ χώρο (για χώρους πάνω από 25 m2 + 2,00 €/m2)
• με χρέωση ραντεβού 35,00 € / επίσκεψη
- Επιλογή υφασμάτων/ χαλιών
• βάσει έρευνας αγοράς 60 €/ χώρο (για χώρους πάνω από 25 m2 + 2,00 €/m2)
• με χρέωση ραντεβού 35,00 € / επίσκεψη
- Επιλογή επίπλων
• βάσει έρευνας αγοράς ΔΩΡΕΑΝ
• με χρέωση ραντεβού 35,00 € / επίσκεψη


Σε μελέτες που αφορούν πάνω από έναν χώρους υπάρχουν πακέτα προσφορών.

Στις τιμές δεν περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ 24%.

_______________________
* Στην περίπτωση μόνο της χρωματικής και υφολογικής εναρμόνισης των χώρων αυτών με τους υπόλοιπους του οικήματος η χρέωση είναι 100 €/ χώρο για χώρους πάνω από 40 m2 + 2,00 €/ m2 ( περιλαμβάνει προτάσεις και χρώματα υλικών )
**Η τιμή ισχύει για κατοικίες. Το κόστος της μελέτης που αφορά επαγγελματικούς χώρους προκύπτει κατόπιν ειδικής συμφωνίας ύστερα από αξιολόγηση του χώρου και των αναγκών σας.


Φραγκουλάκη Μίνα
Interior designer
Bachelor of Arts in Design, Univercity of Derby

 


Λίγα λόγια ...
Κατά την διάρκεια των σπουδών μου στις πολιτικές επιστήμες και την ιστορία, άρχισα να αντιλαμβάνομαι και να κατανοώ την έννοια του χώρου και την ευρύτερη σημασία της.
Υπάρχει ο ατομικός - προσωπικός χώρος, που αφορά το άτομο και τις αξίες του, ο κοινωνικός χώρος που αφορά τις συμπεριφορές του και τον τρόπο που συνδιαλέγεται με τους υπόλοιπους ανθρώπους γύρω του. Υπάρχει ακόμα ο ιδιωτικός χώρος, που αφορά συμπεριφορές και λειτουργίες του ατόμου σε σχέση με τον εαυτό του και το στενό του περιβάλλον, και ο δημόσιος χώρος που αφορά συμπεριφορές και ανάγκες διαφορετικών ανθρώπων που πρέπει να λειτουργήσουν μέσα σε ένα συγκεκριμένο περιβάλλον. Υπάρχουν και άλλα είδη χώρων όπως ο ιστορικός, που αντανακλά τις ρίζες ή διαφορετικά τις μνήμες ενός ατόμου ή μιας κοινωνίας, και ο φαντασιακός χώρος, αυτός δηλαδή που καθορίζει τι ένα άτομο ή μια κοινωνία θα ήθελε να είναι και το βαθμό που μπορεί να αφομοιώσει επιρροές από τον σύγχρονο περιβάλλον.
H ανάγκη έκφρασης, η αγάπη μου για το δημιουργικό παιχνίδι συνδυασμού υλικών, χρωμάτων, αισθήσεων, σε συνδυασμό με την οικογενειακή παράδοση στο χώρο του επίπλου με οδήγησε στο να ασχοληθώ με μια άλλη μορφή χώρου, αυτή της πραγματικής του διάστασης. Τέλος λοιπόν, υπάρχει ο πραγματικός χώρος με τα μέτρα και τις διαστάσεις του είτε προσωπικός-ιδιωτικός είτε κοινωνικός- δημόσιος μέσα στον οποίο όλοι οι υπόλοιποι χώροι θα πρέπει να βρούν τρόπο έκφρασης, συνύπαρξης και επικοινωνίας σε μια βάση καλής λειτουργίας και ισορροπίας.
Αυτός είναι και ο στόχος! Σκοπός μας είναι η δημιουργία χώρων που αντανακλούν και αναδεικνύουν την προσωπικότητα του ιδιοκτήτη τους. Χώρων μέσα στους οποίους αισθάνεται άνεση και οικειότητα. Χώρων λειτουργικών που εξυπηρετούν τις απαιτήσεις και τις ανάγκες του. Χώρων με υφολογικά σωστές επιλογές, έτσι ώστε να τους χαρακτηρίζει ισορροπία και αρμονία.

Με εκτίμηση,
Φραγκουλάκη Μίνα
Interior Designer
Bachelor of Arts in Design, Univercity of Derby

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies  για την βελτίωση της περιήγησής σας. Η επιχείρηση συμμορφώνεται με τον GDPR.